ölümünden sonra kimse bu dünyaya geri dönmediği . (Güya Aydin)


Herkese merhaba, umarım iyisinizdir ve sorunların acısından uzaktasınızdır. Ancak bu olumsuz ve yıkıcı durumda kimsenin çok iyi olduğunu düşünmüyorum.

Corona virüsü, savaş, deprem, sel ... insanların hayatını mahvetti. Beş dakika daha hayatta kalmanın garantisi yok. Kaygı tüm dünyayı ele geçirdi. Her gün dünden daha kötü sorunlar ve olaylarla karşılaşıyoruz. Gerçekten çok üzücü bir durumdayız.

Umarım her şey bir an önce normale döner, Ve inşallah bu trajedi bize  zengin ya da fakir , siyah veya beyaz arasında hiçbir fark olmadığını ve tüm insanların eşit olduğunu Anlamamıza sağlamıştır!

Halbuki  geçmişte insanlar birbirlerinden daha duyarlı ve sorumluydu. bugün sevgi ve şefkat o kadar nadir hale geldi ki, kimse başkalarının ölümünden veya hastalığından etkilenmiyor. Sanki hastalık, acı ve ölüm sadece bazı insanlar içindir !!!

Oysa insan vücudu ve organları aynı sırayla oluşur, bu nedenle hastalık ve ölüm zamanı bilinmemektedir.

Bazen böbrekler, kalp, karaciğer ve akciğerler çok çabuk hasar görür ve erken ölüme neden olur. Ayrca bilim dünyası çok gelişmiştir ve insanları erken ölümden kurtarabilir.

Ama bu mucizeler insani düşüncelerle bağlıdır: Ölümden sonra veya beyin ölümü sonucunda organ bağışında bulunarak etkili adımlar atabiliriz.

Elbette insanların bunu yapmamak  ve istememelerinin sebeplerinden birisi beyin ölümü ve koma hakkında yeterince bilgi sahibi olmamalarıdır. Beyin ölümü, kişinin çevresiyle iletişim kuramadığı ve aynı anda tepki vermediği bir beyindir.

Beyin ölümü olan bir kişi nefes alıp vermesini ve kalp atış hızını kontrol edemez.
Ve sadece cihaz yardımı ile mümkün olacak. Bununla birlikte, koma, bir kişinin beyne kan ve oksijen eksikliği nedeniyle bayıldığı bir beyin işlev bozukluğudur. Elbette komaya giren bazı kişilerin iyileşme şansı vardır.

Diğer bir neden ise dini inançlara dayanmaktadır.

Ancak ölümden sonraki sırlar ve diğer gizli sistemler kimseye ifşa edilmemiştir ve hiç kimse bu sistemin farkında olduğunu iddia edemez.

Ancak, ölümünden sonra kimse bu dünyaya geri dönmedi.
Üstelikle insanı yoktan yaratabilen bir tanrı. Elbette ayrılan parçacıklar vücuda kolayca geri döner. Ayrıca insanın ölümünden sonra bu toprak altında yok edilecek ve iskeletinden hiçbir iz kalmayacaktır. 

Artık vücudunun bir bölümünü gömmek yerine başkalarına bağışlayabilir.
Çünkü ödülleri veya cezaları anlayan tek şey ruhtur.

İnsan vücudunun organları aletten başka bir şey değildir. Ayrıca, alıcının kusurlu olması halinde, suç bağışçıya iade edilmeyecektir.

“Zira en küçük şeylerden haberdar olan Allah, kimsenin günahını başkasına yüklemeyecek ve onları cezalandırmayacaktır.”


Saygılarımla, Goya Aydin



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Suriyeli Sınımacılar neden ülkelerine dönmüyorlar?

Türkiye’nin en büyük düşmanı Kimdir?

Biz Türklere Merhamet etmeyeceğiz ,Çünkü Türkler merhameti hak etmiyor ! Güya Aydin