Yoksulluk nedir? — Güya Aydın (Gouya Roshan)




Keşke bu dünyada yoksulluk diye bir şey olmasaydı. Herkes rahat ve endişesiz bir hayata sahip olabilseydi. Yoksulluk insan düşüncesinde durgunluk yaratıyor.

Yoksullukla karşı karşıya olanlar etraflarındaki olaylara daha ilgisiz oluyor ve yaptıklarının farkında olmadan, onları şeytani düşünceleriyle zehirleyecek olanların tuzağına düşüyorlar ve bazen bu zehirlenme tüm dünyaya bulaşır. Bu nedenledir ki zulmedenler iğrenç amaçları uğruna yoksulluğa duçar olanları suiistimal ediyorlar. Artık her şey hangi grubun ve ya örgütün tuzağına düşmelerine ve onların kriterlerini benimsemelerine kalmış. Zira amacı olamayan biri, çok daha kolay enfekte oluyor.

Hastalık yüzünden

direncini kaybetmiş ve her 
türlü bakteriye açık hale gelmiş bir vücut gibi
Yoksulluk onu sefalete ve kargaşaya doğru sürüklemiş ama onu yok oluşa götürecek gelecekten bihaberdir. Yorgunluk ve ümitsizlik duygusu onu mantıklı düşünmekten alıkoyuyordur. Hüsran ve hayatın haşinliği, tehlikelerin farkında olmaksızın onu bir anlık mutluluğa doğru götürüyor. Evlatlarının stressiz ve mutlu bir güne hasret olan masum gözleri ve etraftakilerin bir balta gibi kalbini yaralayan aşağılayıcı bakışları gözlerinin önünden kaybolmuyor.
‘Yok, ne yapabilirim ki ve başka çare yok’ demekten bıkmıştır.

İyi bir alışverişe, rahat ve narin elbiselere, yarının stresi olmadan dalacağı bir uykuya ihtiyaç duymaktadır.

Ama ne yazık ki böyle bir imkânı yoktur. Şimdi kim bunları karşılayacak?

Hangi kanun o ve ailesinin haklarını koruyacak?

Böyle bir yaşamın en asgari düzeyi için ne yapması gerek? Hâlbuki istediği fazla bir şey de değil ve bütün bunlar sade, gösterişten ve savurganlıktan uzak bir yaşamın gereksinimleridir.
Ama nedense bugünkü insanların yoksulluktan tek anladıkları sefalettir. Eğer dünyada gerçekleşen suçlar hakkında araştırma yapılsaydı, yüzde 90’ının temelinde yoksulluk olduğunu görebilecektik.

Bu nedenle ilk atacağımız adım yoksulluğu kökünden yok etmek olmalı ki suçlar en düşük seviyeye düşebilsin.
Yoksulluk sadece açlık değildir. Yoksulluk hayata düşüncesizce devam etmektir.

Yoksulluk saf insanları saptırmaktır. Yoksulluk, yoksullukla alay etmek ve aşağılayıcı bakmaktır. Yoksulluk, merhametsizlik ve adaletsizliktir. Yoksulluk, yoksulluğu umursamamaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Suriyeli Sınımacılar neden ülkelerine dönmüyorlar?

Türkiye’nin en büyük düşmanı Kimdir?

Biz Türklere Merhamet etmeyeceğiz ,Çünkü Türkler merhameti hak etmiyor ! Güya Aydin