İran ve onun geleceği – Güya Aydın (Gouya Roshan)



İran sistemi 31 yıldır halkını gözü kapalı yönetiyor. İnsanların bir bölümü ise bugün gözlerini açtı ve sokak gösterilerine başladı. Düne kadar ‘‘biz Küfe halkı değiliz ki İmam yalnız kalsın’’ ve bunun gibi birçok slogan ile sokaklarda bağıran aynı insanlar.
Acaba ortada bir lider var mı ki peşinden gidiyorlar? Acaba Bay Musavi kısa süre öncesine kadar aynı İslami sistemin bir parçası değil miydi? Bay Hatemi Cumhurbaşkanı olmadı mı? Milletin başına hangi gülü taktı? Bay Ahmedinecad ile Bay Musavi arasındaki fark nedir? Çocuklarını, İmam yolunda şehit olsun düşüncesiyle militanlaştırıp

sokaklara döken aynı anne babalar... Bu nedenledir ki şimdi sistem hatayı Amerika ve batı devletlerine arıyor. İran halkının nasıl ayaklandığını anlayamıyor.
Dolayısıyla eğer ayaklanacaklarsa bunu gençlerini ölüm tuzağına düşürmeden, bilinç ve dikkat ile yapmalılar. Aleyhine ayaklandıkları sistemin bir parçası olup da şimdi koltuğu sallandığından halka katılanlar ile birliktelik etmemelidirler. (Bay H.R gibi) İran halkı her türlü politik oyunu gördü ve gözü kulağı açıldı. Bilinçsizce ve daha sonra pişman olacağı bir mücadelenin içine girmemeli. Çünkü bu sistemden kurtuluş Pehlevi hükümdarlığını yıkmaktan çok daha zor. İran halkı birlik ve beraberlik kurarak ordunun da halka katılmasını sağlamalı. Ancak o zaman besij ve sivil giyimliler insanlara saldıramaz ve onları çatılardan atamayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Suriyeli Sınımacılar neden ülkelerine dönmüyorlar?

Türkiye’nin en büyük düşmanı Kimdir?

Biz Türklere Merhamet etmeyeceğiz ,Çünkü Türkler merhameti hak etmiyor ! Güya Aydin