Türkiye’nin en büyük düşmanı Kimdir?





Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletinin çok düşman olduğunu söylüyor !

Tabii ki, bunun doğru olduğunu düşünüyorum.  Ancak bir yabancı ve analist olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye'nin en büyük düşmanı kendisidir!

Belki sizi çok şaşırtacak, ama bu bir gerçektir! Çünkü Türk milleti ,her ne kadar yiğit, alçakgönüllü, vefalı ve merhametli gibi güzel ahlâklara sahip halde, kendisine zarar veren iki kötü ahlâka da sahiptir.

Evet, güzel ahlakın yanı sıra birbirlerine güvenmezler, birbirlerinin iyiliklerini çabuk unuturlar ama en ufak bir hatayı koca bir dağ gibi görürler.Yani samandan dağ yaparlar.

Elbette bu bir yetenektir).

Bir örnek vereyim: Bir gün:  Mum, Kibrite dedi Senden çok korkuyorum, sen benim katilimsin... Kibrit dedi ki benden korkma, içine koyduğun ipten kork!

Evet, genellikle insan olumsuz düşünceleri tarafından yok edilir Dış faktörler önemli bir rol oynamaz. 


İkincisi: Genelde yabancıları, kendi içlerindeki insanları daha çok önemserler, eski düşman olsalar bile kötülükleri unutmaya çalışırlar.

Ancak dünün düşmanı bugünün dostu olmayacak, aynı  zamanda açık düşman saldırıları tahmin edilebilir ama gizli düşmanın yanında olmak çok daha zor ve tehlikelidir

Tabii  ki en tehlikelisi de bu ülkenin cumhurbaşkanının en büyük düşmanlarıyla bile kolay dostluklar kurması ve onların yanında yer almasıdır!

Maalesef bu sebepten dolayı Türkiye her gün yüzlerce sorunla uğraşmasına neden oluyor, 


Saygılarımla 

Güya Aydın

Bu blogdaki popüler yayınlar

Suriyeli Sınımacılar neden ülkelerine dönmüyorlar?

Biz Türklere Merhamet etmeyeceğiz ,Çünkü Türkler merhameti hak etmiyor ! Güya Aydin